2010. július 26., hétfő

Converge a Dürerben!

Egészen pontosan két hét múlva, augusztus 9-én ismét hazánkba látogat az immár 20. szülinapját ünneplő, arcletépős káoszmetál családfőjének is tekinthető, Massachusetts-i Converge.

A megalakulás után 11 évvel fedezte fel őket a világ elborultabb fele, 2001-ben jelent meg ugyanis a zenekar legnagyobb munkájának is tekinthető Jane Doe lemez, ami annyira súlyosra sikerült, hogy jóérzésű ember már az intro alatt összefossa magát, nem csoda, hogy ez a lány képes volt otthagyni a csávóját amikor kiderült, hogy ő hallgat ilyen zenéket.

A tempó változatlan maradt a soron következő You Fail Me névre hallgató korongon is, a harag ugyan leült egy kicsit, ahogyan az összes többi lemez, ez se házibuli-kompatibilis.

2006-ban jött ki a banda szerintem eddigi legtávolabb mutató, legösszetettebb lemeze, a No Heroes, jókorát hasítva az akkoriban épp nagyon trendi, Every Time I Die és Maylane And The Sons Of Desaster jelezte southern életérzésből, gyönyörűen kombinálva mindezt a zenekarra oly jellemző pimasz, és megfejthetetlen csörömpöléssel.

A legfrissebb produkció, a tavalyi Axe To Fall már teljes mértékben elvitte a zenekart a trashmetálba, eddigi legkönnyebben emészthető anyaguk lett, ha bárki érdeklődne a zenekar iránt, talán ezt mutogatnám neki.

A Düreres bulijukra már csak azért is érdemes lesz ellátogatni, mert mindehhez az elmebeteg zenéhez, legalább ennyire súlyos performansz dukál: az ujjbegytől fültőig telivarrt, Jacob Bannon énekest nem egyszer láttuk már a színpadon összeesni, csak mert túl szorosan tekergette a nyaka köré a mikrofon zsinórját. Ha még ez se lenne elég, a legutóbbi lemezt támogató turnéhoz csatlakozott a maga nemében legalább ennyire zseniális sludge-os experimental-os, két dobossal operáló Kylesa, a sörlocsolós-rákenrollos, skandináv Kvelertak, valamint a főzenekarhoz hasonló stílusokkal operáló Gaza is.

Enjoy!

http://www.myspace.com/converge

http://www.myspace.com/kylesa

http://www.myspace.com/kvelertak

http://www.myspace.com/gaza

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése