2010. február 5., péntek

belépő

Az emberek többsége jó esetben is a petőfi rádiót hallgatva szedi össze zenei műveltsége legnagyobb részét. Ez pedig eléggé felszínes tájékozottságot jelent, még ha ismernek is egy-egy számot, azt már biztos nem tudják ki az előadója, azt meg hogy esetleg melyik albumon van rajta az adott track, már meg sem merem kérdezni. Pedig ezek még a legalapabb infók a zenével kapcsolatban, kiadókról, stílusirányzatokról, koncertekről még nem is beszéltünk.
Az a nem titkolt szándékunk, hogy mélyítsük a magyar emberek underground zenei műveltségét, és olyan zenéket tegyünk számukra elérhetővé, amikkel– némi keresgélés nélkül – esélyük sem lenne találkozni. Ahogy bal oldalt írjuk, tényleg csak népnevelő szándékkal posztoljuk ezeket az albumokat, egyébként pedig felszólítok mindenkit, hogy vegyetek lemezeket, mert az is ugyanúgy az albumnak a szerves része, ha egy komplex alkotásként tekintünk a műre. Hajjaj, nagy szavak ezek, de tényleg így van. Egész más értelmet nyer a zene, ha kezünkben fogjuk a borítót, a hozzá való füzetet stb.
A későbbiekben nem lesz majd ennyi rizsa, csak gondoltam, jó ha ezt elárulom az elején. Remélem hiánypotló blog lesz ez, és mindenki megtalálja a magáét az eklektikában.
Jó mulatást!

-beatedukator-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése